Praktijkgericht onderzoek aan hogescholen heeft in relatief korte tijd een hoge vlucht genomen. Inmiddels zijn honderden lectoren werkzaam op alle hogescholen. De vraag wat dit nu allemaal oplevert, is niet onterecht. Daar is veel over te zeggen en mede door het missiegedreven innovatiebeleid is die vraag nog relevanter geworden. Aan welke concrete veranderingen in de samenleving draagt het praktijkgericht onderzoek bij? Hoe werken de uitkomsten van praktijkgericht onderzoek door in de stad en de regio? En: hoe toon je aan wat de maatschappelijke impact is van onderzoek aan hogescholen?
Er is nog veel te winnen op dat gebied en daarom vind je hier tools, indicatoren, blogs en ervaringen over doorwerking van onderzoek aan hogescholen. Voor lectoren, onderzoekers, docenten en beleidsmedewerkers – om ze te ondersteunen bij het realiseren van, en rapporteren over het toegankelijk maken van onderzoek bij een breder publiek.
Het team achter de website
Pim is sinds 2010 werkzaam in het hoger onderwijs, eerst als docent en sinds 2016 als onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft onderzoek gedaan naar normativiteit van financieel professionals en is gepromoveerd in 2021 aan de faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
Sinds zijn aanstelling bij regieorgaan SIA in 2022 is Pim geïnteresseerd geraakt in de impact van onderzoek. Met zijn dubbelfunctie hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan het sturen op doorwerking van praktijkgericht onderzoek.
Met bijdragen van:
Desiree van den Bogaard (Avans), Eva Woertman (Surf), Gerben ter Riet (Hogeschool van Amsterdam), Wilke van Beest (Hogeschool Utrecht), Vladimir Bartelds (Hanze Hogeschool), Lisette Wegener (Hogeschool van Amsterdam), Gerwin Evers (Technopolis) en Leonie van Drooge (LvD Impact & Evaluatie).
Mogelijk gemaakt door:
Deze website is mede mogelijk gemaakt door een Impuls subsidie van Regieorgaan SIA.