Info over tool

Doel: toegankelijk en zichtbaar maken van het praktijkgericht onderzoek in Nederland
Voor wie: onderzoekers, docenten, professionals uit de beroepspraktijk, media
Techniek: online platform

Soort tool: toegankelijkheidstool
Voorkennis: geen
Complexiteit: laag
Tijdsinvestering: uren

Downloads

Links

Gerelateerde tools

Wat is Publinova?

Publinova bundelt informatie over, en kennis van het Nederlandse praktijkgericht onderzoek en verbindt onderzoekers op een landelijk platform: publinova.nl.

Het platform biedt ruimte voor het presenteren van informatie over onderzoekers, onderzoeksprojecten en onderzoeksopbrengsten (bijvoorbeeld prototypes, protocollen, modellen of lesmateriaal). Via het platform kan een onderzoeker zijn of haar onderzoeksresultaten beheren, aanpassen, toevoegen en ook op andere websites tonen. Het platform wil hiermee een community vormen van onderzoekers aan hogescholen in Nederland, die kennis en informatie met elkaar delen en met geïnteresseerden, zoals potentiële samenwerkingspartners. Een redactie zorgt voor algemeen nieuws en achtergronden over praktijkgericht onderzoek.

Hoe Publinova te gebruiken?

Publinova is een openbaar platform dat iedereen kan raadplegen. Er kan gezocht worden op thema’s, onderzoekers en onderzoeksprojecten. Als jouw hogeschool is aangesloten bij Publinova wordt automatisch de informatie uit het door jouw hogeschool gebruikte bronsysteem (PURE, SURFsharekit en andere) getoond op het platform. Bovendien kun je dan inloggen op het platform via een SURFconext of EduID-account. Dit geeft je de mogelijkheid om informatie te beheren, aan te passen en nieuwe informatie toevoegen.

Waar komt Publinova vandaan?
Publinova is een initiatief van de Vereniging Hogescholen, Regieorgaan SIA, HBO Kennisinfrastructuur (HKI) en SURF, en wordt gerealiseerd door 14 deelnemende hogescholen: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), Hogeschool Utrecht (HU), ArtEZ, Breda University of Applied Sciences (BUAS), Codarts Rotterdam, Fontys, Hanzehogeschool Groningen, Saxion, Van Hall Larenstein, Zuyd Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam als penvoerder.